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Man muaß net weit gehen und auch net jedes Mal wo anders hin. Es is sogar oft schön , öfters dieselbe Stell aufzuacha und so die ständigen Veränderungen in der Natur deutlich wahrzunehma.
Deshalb suach i ruhige Platzl , die sich für mi als krafvoll heraus stellen und an den i mi wohlfühl. Auf mi üben anzeln stehende Bam imma a große Aunziehungskroft aus und auch zu fließendem Wasser. Do setz i mi hin und bleib a Weilchen dabei spür i mein Atem und lass die Schönheit und die Kroft der Natur auf mi wirken.
Genau do wass i dass i a Teil davon bin.
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Bleibt jo doch imma wieda a wengal wos übrig. Nuß´n.... Aranzini .... Rosinen und und und..... ...und die wern a nu vabocha. Geht eh gaunz afoch - ma nimmt 50 dag Mehl, 1 Pkg Backpulva , 25 dag Magertopfen, 15 dag Zucker, 20 dag Butter, 1 Pkg Vanillezucker , 2 Eier, Zitronenschale , Rumaroma ... des Olles zu oan Toag verkneten.... zum schluß gibt ma de gaunzen Übableibsln , wia Nuß und Aranzini und und und dazua. Des Backrohr auf 180 Grad aufhoaz´n. Modl´n leg i mit Papier auf und boch des...
Mi kennts jo eh - i bin der Weihnachtsmau oda gor der Santa Klaus....Und mei nebenaun is mei Rico des Rentier. Wos i do jetzt moch ? Nau i schreib eich a Gschichtl. Vü wißt´s jo eh a schon von mir, und a im Fernsehen siacht ma so viel von meinen Tun und werkln. Deshalb hob i ma holt gedocht, i relaxe mol do so im Hochschwabgebiet. Rico wor do a glei bei der Soch.... Nix tuan und die Sonnenstrahlen genießen. Wos mia do in da Natur gmocht haum ? A wengal trunka , a wengal gfaulenzt , a wengal...
St.Georgen am Steinfeld.......bei Nacht ! Hob i eh schon vor längerem gemacht. Weil ma gor so viele schöne Nachtaufnahmen siacht hob i ma gedocht, jetzt propier i selber mal aus. Natürlich hob i net gor so tolle Apparate , sondern oa kloane dünne und leichte Kamera.... Und des is aussa kumma! Aun den Bildern siacht ma a Statue und die Kirche. Is holt mehr Schworz ols Färbig. Wo: Kirche, 3151 Sankt Georgen am Steinfeld auf Karte anzeigen
Des kaun i schon so schreim... allan wenn i des Lilienfelder Bz-blatt aufschlog und so viele Bilder und Zeilen von mir les. Wos ma und wia ma des mocha muaß ? Na gaunz afoch - I nimm jede Stund des Glicks , die ma gschenkt wird. Daunkbor nimm i des aun und schreib die Freud a glei wieda do ena..... I wort net auf des nächste Johr, sondern sowos muaß glei aussi ! Und wo imma i mi aufholt , und aun des do olles denk..... I kaun und werd es imma tun.....Mit Freud und Ehrlichkeit - Danke zu...
Meine Lieblingskeks bebacken und des natürlich viel zu viel. Do hob i ma holt schon gedacht, wer hot a Freud damit , wenn´s sies bekommen. Die Pflegeheime in Mariazell und St. Sebastian hot schon a bissal Weihnocht´n, von den Keksen gehabt. So hot mei Tochter die Petra echt an tollen Einfall gehabt, den i natürlich a total toll gefunden hob. Die Leit im Pflegeheim Türnitz täten sicha große Augen Mocha, wenns a bissal Advend feiern könnten. Deshalb hots die Petra hingebracht...und wia ma siacht...
Hob i jo a Menge gebacken, weil´s mi gor so gfreit hot. Und wo hin mit so vielen Keksen ? Jo genau dort hin, wo ma wirklich liabe , nette Leut findet. Der Weg führt natürlich Noch Mariazell ins Pflegeheim und auch noch St. Sebastian ins Pflegeheim. Genau dort leben Menschen, die ma echt aum Herzen lieng. Weil genau die Leit, die haum Lebenserfahrung. Und die Freid steht ihnen im Gsichtl . Und so hoff i doch, dass a bissal Weihnachten feiern können und imma nu des liabe Lächeln im Herzen und...
Hob i doch wieda oan tollen Briaf vor a poor Tog bekommen. Die Birgit hot ma a Buntspechtfeda zugesandt... die i letztens bei ihr vergessn hob. Also hob i wieda a schmuckes Stück für meinen Hut. Dank dir gaunz liab , liabe Birgit. lg erika
...in der Luft, der doch hoff i , jedes Christkind aunlockt. Nimma laung brauchts die Rezepterl lesen... Bold hob i olle durch. Desmal stell i die Zimtsterne vor. Ma mocht oan Toag den man a rost´n loss´n sollt , .... aus 20 dag Mehl , 15 dag Butta, 7 dag Staubzucka, 7 dag Haselnüsse, 1 Vanillezucka , etwas Salz , geriebene Zitronenschale, und 2 Msp. Zimt. Den Ofen auf 170-180 Grad vorheizen. Den Toag ausrollen und Sterne ausstechen. Und ca 9 min backen. Auskühlen lassen. Die Hälfte von den...
Des wor a storkes Karin aun Karin - Rennen. Und a Karin hot gwunnga. Mit einen Halben Tag Vorsprung hat sie die Ganzen Gipfelkreuze erkannt. Nur zwei hat sie heute richtig erraten und das ein paar Stunden vor der Karin Stoll. Aber diesmal gengan die Keks über den Seeberg..... Do gratuliere ich herzlichst der Karin Böhmer. Is eh schon a Wahnsinn, wia sich viele in des Sache reinarbeiten, und sich die Mühe machen, meine Wanderungen zu durchforsten... Die auch schon längere Zeit her sind. Deshalb...
....zu der vorhandenen Bäckerei. Nußkipferl...... ....a poor Rezepterl hob i jo nu zum ena-stölln. Vielleicht kauns nu wer braucha. Nußkipferl, des Beste aus der Haselnuss veredelt mit Ribiselmamalad und mit Schoko geküsst. So jetzt is Schluß mit Süßholz raspeln... grins Jetzt geht´s auns mocha. 25dag Butter , 10dag Staubzucka , geriebene Zitronenschale, 1 Vanillezucka , etwas Salz , schaumig rühren. Nach und nach des 1 Ei und 1 Dotter dazua gem . Zum Schluss 25 dag Mehl und die 18 dag...
Des is aber daun a des letzte dieses Jahres. Weil in a poor Tog zählt des Alte jo nimma. Heut stell i Gipfelkreuze ena..... A poor san´s ,die ihr wenns Lust hobt´s erraten sollt´s. Olle die die Namen der Kreuze (ohne Glaub i ) erraten.... der bekommt 3 - 4 kg Weihnachtskekse. Nau daun los.... Viel Spaß beim raten. Oan Tipp..... Auf den Kreuzen war i de letzten zwoa Johr... lg erika
Obwohl i mit der bocharei fertig bin, hob i nu a poor Keksrezepte die in dem Sortiment - san. Weil oft hob i jo glei a poor Sorten auf an Schlog gmocht. So und nun geht´s zum mocha...... 3 Eier mit 21 dag Zucka schaumig schlong . 21 dag Mehl und a Vanillezucker werden leicht darunter gehoben. Den Ofa auf 160 -180 Grad vorheizen. De Maß mit an Dressiersack auf a Blech dressieren und mit Anis bestreuen und hellgelb bocka.....
Jetzt is so weit... Fertig und vapockt..... A die Namensschilder san schon montiert. Jetzt gehts auns austeilen. Des übernimmt mei Nichte die Daniela mit ihrer Mama Hetschi, wos jo mei Schwesta is. Waun des daunn olles vorbei is.... mog i daun a zeitl koane Keks mehr seng.
schicken...des kaun ma nur mit Eisenbahner . In da Mulde von 27 dag Mehl 3 Dotter 1Vanillezucka etwas geriebene Zitronenschale sowie 12 dag Staubzucka 9 dag geriebene Mandeln hineingeben. A jo und 30 dag Butter. Des olles schnell zu einen Teig kneten und im Kühlschrank rasten lassen. Des Backrohr erstmals auf 180 Grad vorheizen . In da zwischenzeit 75 dag Rohmarzipan 15 dag Staubzucker verkneten und mit 3 Eiweiß verdünnen.... (Guten Mixa ) Den Mürbteig ausrollen und aufs Blech geben und ca 7...
Jipee...hob i doch gwunnga. Mitgspielt hob i und glei gewonnen. Selber hob i do fost Olles übersehen, wenn mi net die Kerstin Wutti darauf aufmerksam gemacht hätt. Und jetzt hob i meinen Gewinn. Find i echt schön und a Freid hob i a.
Ma nehme........ ..... 4 EL Löslichen Espressopulva mit 2 EL Heißem Wasser verrühren. 28 dag Mehl 10 dag Nuß 8 dag Zucker a Prise Salz 2 Dotta 3 TL Kaukau 1 Vanillezucka und 20 dag Butter , rasch zu oan Toag verkneten und a guate Stund im Kühlschrank rost´n loss´n. Den Ofa auf 180 Grad oda 160 Grad Umluft vorheizen. Aus dem Teig Kipferl formen und ca 12 Min backen. Mit weicher Schokolad wern die Kipferl getunkt und noch belieben verziert. FERTIG !!!!!
Viel kaun i do gor net schreim..... I vagiß nur net.... Ma braucht wirklich nur wenig um oa glückliches Lem zu führen. Und allan schon, wenn ma die Zeitung aufschlogt und ma siacht wieda mit Freude, einige Bilder und oan Bericht in der Lilienfelder Bz-Zeitung. Do kaun ma nur mehr herzlichst Dankeschön schreim.
10 dag Rohmarzipan grob raspeln. 3 Eiweiß mit Zitronensaft steif schlagen. 3 TL Lebkuchengewürz und 20 dag Mandeln unterheben. Zum Schluß den Marzipan darunter heben. Den Ofen auf 180 Grad oda 160 Grad Umluft aufhoaz´n. Mit oan Löffal die Maße als kloane Gupfale auf Oblaten setzen und ca. 13-15 Min backen. Gaunz zum Schluß werden die Klecks mit weißer Schokolade getunkt und mit glitzer oder Streusel bestreut.
Vor a poor Tog , wor großen Türnitzer Keksbacken aungsogt. Und des bei meinen Enkerln. Natürlich wor i schon vor Ort , als die Zwoa von der Schule hoamkumma san. In der Zwischenzeit hob i die Teige gmocht und zum Rost´n in den Kühlschrank glegt. Und daun is au-gaunga. Keks aufdressieren und Kipferl draht und Keks ausgstocha. Natürlich a zaumpickt und au-zuckert. Laung wor de bocharei net Ernst. Is doch glei zum Spaß worn. Zuagaunga is a bissal herber.... grins. A wengal gstaubt und potzt. Aber...
30 dag Mehl , 10 dag Zucker, 1 Prise Salz , 1 Ei und 20 dag Butter zu oan Teig verkneten und 30 Min. rost´n loss´n. Des Backrohr auf 180 Grad oda 160 Grad Umluft vorheizen. Den Toag auswalken so auf 3 mm und Stern oda sonst oa Motiv - ausstecha. Aus der Hälfte von den Keksen, werden in der Mitte , Kreise ausgestochen . Und ca. 10 Min backen. Danach werden die Keks mit beliebiger Mamalad zaumpickt.
Woa a Treffen mit meine Holbschwesta ausgmocht. Natürlich wor do a Fohrt noch Turnau nötig... und des über den Seeberg ume. Juchee... do hob i an Schnee gsehn. Do wors natürlich notwendig, dass ma do Fotos mocht. Beim Seidl haum ma sich troffa... Mei Halbschwesta mit ihrer Mama und ihren Cousin... Beim eintreten ins Kaffeehaus wor natürlich a großes Hallo - und mia hot der Mittelfinga gegolten... aber is ma jo schon gewöhnt, bei so ana lustigen und caotischen Familie... grins. Noch viel Spaß...
40dag Rohmarzipan mit 20 dag Staubzucker verkneten. 2 Eiweiß mit 3 Tropfen Bittermandel-Aroma steif schlong. Daun mit Marzipan verrühren. Die gaunze Maß in oan Dressiersack reingeben und auf Oblaten Kreise dressieren. In der Mitt´n, gebt´s a Marmelad noch euren Gschmock rein - und drüber streut´s a poor Mandelblättchen oda Splitter. Backrohr auf 180 Grad oda 160 Grad Umluft vorheizen. 12-15 Min. backen und mit Schokolad verzieren. Siehe Bild
De schworze Luft vatriem , und glei is mit meina Schwesta und ihren zwoa Töchter noch Hainfeld gaunga. Ausgmocht wor, dass ma den Lindenstoa besuchen. Zum Gipfikreiz san ma gor net kumma, weil in da Hitt´n wors so worm und gemütlich dass ma gor nimma weida wollten. Nochdem ma echt a Gaudi ghobt haum und i mein Schlof kriagt hob, san ma aufbrocha und wieda zruck. Wor a kurze aber echt a gemütliche Tour. Wo: Lindenstein, 3170 Hainfeld auf Karte anzeigen
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